Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ για τις συντάξεις χηρείας - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ για τις συντάξεις χηρείας

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα
 
Ορεστιάδα  27  Ιαν. 2017
 
ΘΕΜΑ: Συντάξεις Στρατιωτικού προσωπικού
 
Αξιότιμε κύριε Βουλευτά     
Σύμφωνα με την  ν.4387/16 και ο οποίος κάνει ειδική αναφορά στις συντάξεις χηρείας, η επιζών σύζυγος δικαιούται σύνταξης μόνο εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας της ,κατά την ημερομηνία θανάτου του ασφαλισμένου-συνταξιούχου συζύγου. Εάν όμως έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών ετών, μετά την πάροδο των οποίων η καταβολή σύνταξης αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του. Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών ετών.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας εκφράζει την αγανάκτησή του για το μέτρο αυτό θεωρώντας το , απαράδεκτο μέτρο το οποίο  στρέφεται ευθέως κατά των συζύγων των στελεχών των ΕΔ & των ΣΑ  οι οποίες σε μεγάλο βαθμό δεν εργάστηκαν  λόγω των συχνών μεταθέσεων των συζύγων τους, οι οποίοι αποβιώνουν σχετικά νωρίς , γιατί εργάζονται υπό  ειδικές συνθήκες εργασίας, και ότι στρέφεται ευθέως κατά της αξιοπρεπή επιβίωσης της οικογένειας τους. 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας σας παρακαλεί όπως συνδράμετε ώστε να τροποποιηθεί ανάλογα το άρθρο 12 του Ν.4387/16ώστε να μην πλήττονται από αυτό οι οικογένειες μας.
                                      
 
 Με τιμή
 
 
                                            Για το ΔΣ
 
 

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός   Γραμματέας
 
 
 
 
    Παναγιώτου Δημήτριος                                  Χαράλαμπος Καραγιάννης
--
Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ