Πρόσκληση (76η Επέτειος της Μάχης των Οχυρών) - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση (76η Επέτειος της Μάχης των Οχυρών)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΗ



 
Ταχ. Δνση:
T.K. - Πόλη:
Πληροφορίες
Ιστοσελίδα
E-mail


: Μπέλλες 3                                        Νέο Πετρίτσι, 08 Μαρ 17
: 62043 - Νέο Πετρίτσι Σερρών Πρωτ. :
     Γεώργιος Τάτσιος                           
:
Τηλ. 6983498377
ΠΡΟΣ:
: istibeifort.com
: istibeifort@gmail.com                   Συν.

60



                  ΘΕΜΑ:   Πρόσκληση (76η Επέτειος της Μάχης των Οχυρών)


1.            O Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη ιδρύθηκε επίσημα το έτος 2015 σύμφωνα με την απόφαση 152/31-7-15 του Πρωτοδικείου Σερρών. Βασικός στόχος του Συνδέσμου είναι η έρευνα, διάσωση και διάδοση της Ιστορίας των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά. Ο Σύνδεσμος φιλοδοξεί να αποτελέσει στρατηγικό εταίρο της Ελληνικής πολιτείας σε θέματα ιστορικού τουρισμού στην περιοχή του Δήμου Σιντικής και να δρομολογήσει τις υποδομές που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την εξαιρετικά σημαντική ιστορία των οχυρών μας μέσα από ποίκιλες δράσεις, ιδιαίτερα με την επαφή των νέων.

2.            Ενόψει της 76ης Επετείου της «Μάχη των Οχυρών» που θα λάβει χώρα στο Οχυρό Ιστίμπεη την Κυριακή 09 Απρ 17, ο Σύνδεσμος όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα διοργανώσει τις παρακάτω δράσεις με την επωνυμία «ΙΣΤΙΜΠΕΗ 2017», προς τιμή των Ηρώων μας, οι οποίες έχουν ενταχθεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Μακεδονίας – Θράκης.

                         α. Σάββατο 8 Απριλίου 2017


                  ΔΡΑΣΗ: ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ «ΟΧΥΡΟ ΙΣΤΙΜΠΕΗ»

 Πρόκειται για ορεινό αγώνα δρόμου απόστασης 14 χιλιομέτρων, οποίος θα έχει αφετηρία την πύλη του Οχυρού Ιστίμπεη, διαδρομή μέσα από γειτνιάζοντα Οχυρά και τερματισμό στο μνημείο του Οχυρού Ιστίμπεη, καταθέτοντας κάθε αθλητής ένα κλαδί ελιάς στο μνημείο των πεσόντων. Ο αγώνας αυτός θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους να γνωρίσουν από κοντά και να ζήσουν την
Ιστορία της Μάχης των Οχυρών, τιμώντας τους Ήρωες που έπεσαν για την
                                                                         1
Πατρίδα. Ως αθλητική δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά με την τεχνική υποστήριξη του (ΑΣΑΕΔ) Ανώτατο Συμβούλιου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών.

                  β. Παρασκευή 7 Απριλίου έως Κυριακή 9 Απριλίου 2017


                  ΔΡΑΣΗ: ΑΝΑΒΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  «GREECE AT WAR»

 Με τη συμμετοχή ομάδων αναβιωτών («Ελλήνων» και «Γερμανών») θα λειτουργήσει αναβιωτικό πάρκο σε χώρο του παλαιού στρατοπέδου του Νέου Πετριτσίου. Πρόκειται για πρωτόγνωρη δράση για τα Ελληνικά δεδομένα καθώς θα λειτουργήσει  αναβιωτικός καταυλισμός με δύναμη περίπου 40 αναβιωτών, σύμφωνα με Ευρωπαϊκά πρότυπα (βλέπε αναβιωτικοί καταυλισμοί στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων επετειακών εκδηλώσεων). Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το αναβιωτικό πάρκο από τις 14:00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ και να έρχονται σε επαφή με ποικίλες αναβιωτικές δράσεις που θα συμβαίνουν σε αυτό. Ιδιαίτερα την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00, αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικώς πεσόντων για την Πατρίδα, θα πραγματοποιηθεί επί του Οχυρού Ιστίμπεη η κεντρική αναβιωτική δράση, η αναπαράσταση της Μάχης του Ιστίμπεη, όπως την αποτύπωσαν οι υπερασπιστές του Οχυρού σε αφηγήσεις τους.

                             3. Κατόπιν των παραπάνω, σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις του
Συνδέσμου και σας προτείνουμε να διοργανώσετε ολοήμερη εκδρομή την 09 Απρ 17, ώστε να δώσουμε όλοι το παρόν προς τιμήν των Ηρώων από την Μάχη των Οχυρών.

             
 
      Ο Γραμματέας                                                                           Ο Πρόεδρος
                      

                                        

      Χρήστος Σκριτλής                                                            Γεώργιος Τάτσιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ