Συγκέντρωση Μελών Παραρτήματος και Σ.Α. Ν. Κιλκίς - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Συγκέντρωση Μελών Παραρτήματος και Σ.Α. Ν. Κιλκίς



ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)



Το Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ),  Νομού Κιλκίς, πραγματοποιείσαι στις 11 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΛΑΦ Κιλκίς. συγκέντρωση  των μελών του, καθώς  και Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Κιλκίς,
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η γνωριμία με το νέο Τοπικό Συμβούλιο και η ενημέρωση από τους Δικηγόρους κ.κ. Χασκή Χρήστο και Μαλισάγκο Αναστάσιο, για οικονομικά θέματα που ενδιαφέρουν (στρατιωτικές συντάξεις, προσφυγή για εισφορά αλληλεγγύης κ.λ.π )
Η προσέλευση ήταν αθρόα, η δε ενημέρωση από τους δύο δικηγόρους αρίστη.
Να ενημερώσουμε ότι όλα τα έξοδα προσφυγής μέχρι τέλους (αμοιβή – παράβολο κλπ) είναι 60 ευρώ. Με την είσπραξη  των χρημάτων το 10%.
Όσοι εκ των συναδέλφων δεν παρευρέθηκαν και  επιθυμούν να πληροφορηθούν για τη προσφυγή στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την παράνομη κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης,  ας προσέλθουν στο γραφείο του Παραρτήματος και παραλλήλως να παραλάβουν και τα ενημερωτικά έντυπα.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, ανέφερε τα παρακάτω:
(...)  Καλησπέρα σας και από εμένα  να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στο κάλεσμα της πρώτης αυτής μας συγκέντρωσης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. 
Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τους Προέδρους και τα μέλη,  των  δύο ενώσεων Αστυνομίας και Πυροσβεστικού του Νομού μας, που παρευρίσκονται κοντά μας.

Ως γνωστό την  18 Αυγούστου 2017  ανέλαβε τα καθήκοντα του  το νέο Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Νομού Κιλκίς το οποίο επιλέχτηκε από τη την αρμόδια προς τούτο επιτροπή της  ΕΑΑΣ,  για τα επόμενα τρία έτη, ήτοι 2017 - 2020.
Αντιπρόεδρος ο κ Θωμάς Ζερζελίδης, Γραμματέας η κ. Θεοφανία δήμου και μέλος ο κ. Γεώργιος Βαρδάκας.
Το νέο Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος.  υπόσχεται ό,τι θα συνεχίσει τις αξιόλογες προσπάθειες του προηγούμενου Συμβουλίου, έχοντας ως σύνθημά του ότι «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Για να το πετύχουμε όμως αυτό, επιβάλλεται να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  τον αγώνα, με  οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο,  προκειμένου να αναδεικνύουμε, να προβάλλουμε  τις προτάσεις και τα αιτήματα των εν αποστρατεία στελεχών του νομού μας, και όχι μόνο, ειδικώς τώρα που η ανθρωπιστική κρίση μαστίζει όλη την κοινωνία μας και ειδικότερα εμάς τους εν αποστρατεία,  με τις γνωστές και επώδυνες μειώσεις τις οποίες έχουμε υποστεί έναντι των λοιπών κοινωνικών ομάδων του Δημοσίου. Στη συνέχεια θα μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω ορισμένες ανακοινώσεις και επισημάνσεις του νέου Δ.Σ. της ΕΑΑΣ και να σας ενημερώσω συνοπτικά για ορισμένες εξελίξεις στα οικονομικά, που ενδεχομένως γνωρίζεται από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το πνεύμα, σας καλώ όλες και όλους να συμμετέχετε στις διάφορες συγκεντρώσεις που διοργανώνεται από την ΕΑΑΣ, στις  εκδηλώσεις - ομιλίες, που προτιθέμεθα να διοργανώσουμε ως Παράρτημα, αλλά και σε αυτές των τοπικών εκδηλώσεων μνήμης, και Εθνικών εορτών, δίδοντας ένα δυναμικό παρόν, γιατί και εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, παραλλήλως δε να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση,  αυτό της  ομοψυχίας.
Σας θέλουμε όλες και όλους κοντά μας, γιατί η διατήρηση των Τοπικών Συμβουλίων, ενεργών και αποτελεσματικών, δεν είναι υπόθεση μόνο του Προέδρου και των μελών του, αλλά είναι υπόθεση όλων μας. Δεν περισσεύει κανείς μας.
Οι όποιες υπηρεσιακές σχέσεις που είχαμε μεταξύ μας, ως εν ενεργεία, να μην αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, αποχής από την συμμετοχή μας και την συχνή παρουσία μας στο Παράρτημα. Μια επίσκεψη για μια καλημέρα ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων αρκεί για να είμαστε σε συνεχή επαφή και γνωριμία. Μην απαξιώνουμε από μόνοι μας τον ενεργό ρόλο των Παραρτημάτων, αλλά τους εαυτούς μας, ως μέλη.
Οι κατεχόμενοι βαθμοί ως εν ενεργεία και η προέλευση του καθενός μας δεν προσδιορίζουν, την ικανότητά,  τις γνώσεις, την ανθρώπινη αξία και τη μαχητικότητα του καθενός μας. Ας τα παραμερίσουμε όλα αυτά και ας σκεφτούμε την Πατρίδα μας,  η οποία τραυματισμένη αναμένει από εμάς τα παιδιά της, που την υπηρετήσαμε στο ακέραιο ως εν ενεργεία, να την υπηρετήσουμε και τώρα ως απόστρατοι.
Δεν είμαστε «εν αχρηστία» (από τα αρχικά ε. α.) όπως μας θεωρούν ορισμένοι, αλλά «εν αναμονή» (ε. α.), προκειμένου να συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Πατρίδας μας, όταν αυτή μας χρειαστεί, για οποιοδήποτε δίκαιο αγώνα.
Στο σημείο αυτό θέλω να σας θυμίσω ένα περιστατικό με το λιοντάρι του αγώνα του 1821 τον Μάρκο Μπότσαρη.
Ο Μπότσαρης λοιπόν, όταν ονομάστηκε στρατηγός του ελληνικού ξεσηκωμού υπήρξαν αντιδράσεις από άλλους οπλαρχηγούς, αμφισβητώντας τις ικανότητές του, για προσωπικά οφέλη (η επάρατη ασθένεια). Είναι γνωστό τι έπραξε: Σε συγκέντρωση αφού ασπάστηκε το δίπλωμα της στρατηγίας, το έσκισε χίλια κομμάτια λέγοντας στους συμπολεμιστές του καπεταναίους: «Σας ορκίζομαι πως κανένα άλλο αξίωμα δεν θέλω από κείνο που είχανε οι πρόγονοί μας κι εσείς οι ίδιοι έχετε. Εμάς, αδέλφια, δεν μας απομένει τίποτα να μοιράσουμε ανάμεσά μας. Το μόνο κοινό που έχουμε είναι η τιμή και η δόξα. Να, ο εχθρός μάς περιμένει»!
Διαχρονικά τα λόγια του, ο εχθρός μας περιμένει και πάλι σήμερα. Ένας εχθρός που μας πολεμά με γραβάτες και από τα πολυτελή του γραφεία.
Εδώ και επτά χρόνια με τη μέθοδο του σαλαμιού εξαθλίωσαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με μειώσεις 25% περισσότερες,  από την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία ξεπερνώντας ως γνωστό το 60%.
Δεν σταματάνε όμως εδώ,  έπεται και συνέχεια, αφού ποντάρουν στην έλλειψη αντίδρασής μας. Και θα μου πείτε σε ποια αντίδραση να προβούμε; Η ΕΑΑΣ τι πράττει και πολλά άλλα ερωτήματα. Η απάντηση είναι ότι: Όταν από τα 75000 μέλη μας έχουν ταυτότητα οι 25.000 και ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές για Δ.Σ. της οι 6.000. Επίσης όταν το 2013 στη διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη συγκεντρωθήκαμε πάνω από  10.000 το δε 2016 ούτε 2.000, να λοιπόν μια σημαντική  έλλειψη αντίδρασης και αποχής μας στο κάλεσμα της ΕΑΑΣ.
Αγαπητοί συνάδελφοι, όταν με εύκολο τρόπο και εκ του ασφαλούς κατηγορούμε την ΕΑΑΣ για αδυναμία, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,  τότε πώς να μη μας εξαθλιώσουν περαιτέρω;
Δεν θα μακρηγορήσω. Το σήμα της ΕΑΑΣ άλλαξε και προστέθηκαν σε αυτό η ημερομηνία δημιουργίας της και το σύνθημα «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ». Αν δε το εμπεδώσουμε αυτό και δεν το κάνουμε πράξη τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και θα είμαστε πάντα στην αφετηρία ατενίζοντας το αβέβαιο μέλλον. Και όπως μας λέει ο Αίσωπος: «Ενωμένοι θα επιζήσουμε χωρισμένοι θα χαθούμε» 
Κλείνοντας, ευχόμαστε ως ΕΑΑΣ και Τ.Σ. να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα ενότητας, ομοψυχίας, συναδελφικής αλληλεγγύης, δυναμικής σας παρουσίας και αγωνιστικού πνεύματος, χωρίς διακρίσεις από κανένα και για κανένα λόγο, γιατί αποτελούμε  όλοι μας πλήρωμα του αυτού καραβιού και αν αυτό βουλιάξει θα βουλιάξουμε όλοι μαζί.
Και προς Θεού, μην αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τους εν ενεργεία  συναδέλφους, όπως επιθυμούν κάποιοι. Γιατί ως εν ενεργεία θεωρούμε ότι η αποστρατεία είναι πολύ μακριά. Όμως δεν είναι έτσι και όλοι οι παρευρισκόμενοι πιστεύω το νοιώσαμε.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας μαζί με τις δικές μας ευχές ως Τ.Σ. σας μεταφέρω τα χρόνια Πολλά του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ, για τις επερχόμενες ημέρες του Ιερού Δωδεκαημέρου.
                                             
                                                                             Ο
                                                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                             Ευάγγελος Μαυρογόνατος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ