«Τρώνε» μέσω επανυπολογισμού τη β' δόση αναδρομικών στις συντάξεις αποστράτων (ΠΙΝΑΚΑΣ) - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

«Τρώνε» μέσω επανυπολογισμού τη β' δόση αναδρομικών στις συντάξεις αποστράτων (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Αποτέλεσμα εικόνας για αξιωματικοι

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

Οι απώλειες για τους απόστρατους είναι από 25 έως και 80 ευρώ μηνιαίως στα καθαρά ποσά και προέρχονται από τη διακοπή της καταβολής των αναδρομικών που δικαιούνται για την επιστροφή των συντάξεών τους στα επίπεδα που ήταν μέχρι τον Αύγουστο του 2012.

Το 50% αυτών των αναδρομικών το έδωσε η Ν.Δ. με το νόμο 4307 από τον Δεκέμβριο του 2014, αλλά η πρώτη δόση των επιστροφών αυτών έληξε τον Ιανουάριο του 2018 και πλέον οι συντάξεις τους μειώνονται κατά το ποσό που έπαιρναν εδώ και σχεδόν 3 χρόνια.

Για το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που λέει ότι τα δικαιούνται, αλλά η παρούσα κυβέρνηση «ποιείται την νήσσαν». Αναδρομικά δεν φαίνονται στον ορίζοντα, γιατί ούτε νόμος υπάρχει για την επιστροφή τους, αλλά ούτε σχεδιασμός.

Οι τελευταίες πληροφορίες που αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» σε δημοσίευμά του την προηγούμενη Πέμπτη κάνουν λόγο για σχέδιο συμψηφισμού της β’ δόσης των αναδρομικών των αποστράτων με τις μειώσεις έως 18% που θα έχουν τον Δεκέμβριο του 2018 λόγω επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων!

Για παράδειγμα, στρατιωτικός που θα πρέπει να λάβει τη β' δόση αναδρομικών 200 ευρώ, για το διάστημα Αυγούστου 2012-Δεκεμβρίου 2014 (δηλαδή αναδρομικά 28 μηνών επί 200 ευρώ το μήνα, ίσον 5.600 ευρώ), εξετάζεται να πάρει το ποσό αυτό με συμψηφισμό της μείωσης που θα έχει τον Δεκέμβριο του 2018 λόγω επανυπολογισμού. Με το συμψηφισμό -αν προκριθεί ως λύση- και ο απόστρατος έχει μείωση σύνταξης κατά 280 ευρώ, λόγω επανυπολογισμού, τότε η μείωση θα περιοριστεί στα 80 ευρώ, γιατί τα 200 ευρώ θα είναι τα αναδρομικά που πρέπει να του επιστραφούν.


(Ε.Τ. 29/01/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ