Εκδρομή Παραρτήματος στη Ξάνθη - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Εκδρομή Παραρτήματος στη Ξάνθη


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η πυρκαγιά μπορεί να καταστρέφει, αλλά η θέληση και η συλλογική προσπάθεια δημιουργούν».
Το Σάββατο  30 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Παράρτημα ν. Κιλκίς της ΕΑΑΣ,  ημερήσια εκδρομή, στη Ξάνθη.
Σκοπός της ήταν η επίσκεψη στην οικογένεια του Υπαξιωματικού Γρηγόρη Παπαδόπουλου του οποίου η οικία κάηκε ολοσχερώς την 27 Δεκεμβρίου 2018, στο χωριό Πετεινός Ξάνθης, για γνωριμία και να του παραδώσουμε συγκεντρωθέντα είδη, πέραν της χρηματικής βοήθειας που κατατέθηκε στο λογαριασμό του, μετά την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την 25η Φεβρουαρίου 2019 στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς για το σκοπό αυτό.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του οικισμού Πετεινός της Ξάνθης μας ετοίμασε μια συγκινητική υποδοχή στο χώρο του Συλλόγου. Ακόμη πιο συγκινητική ήταν η γνωριμία μας με την οικογένεια.
Με την ευκαιρία  επισκεφτήκαμε και το χωριό Αυξέντιο, όπου υπάρχει και ομώνυμο Μουσείο εις μνήμη του Κυπρίου ήρωα της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου.
Η Κύπρια Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων ν. Ξάνθης κυρία Ελένη Χατζηγεωργίου αρχιτέκτων – πολιτικός μηχανικός  η οποία δημιούργησε το μουσείο, μας ξενάγησε στο χώρο και μας ενημέρωσε σχετικά για τον θάνατο του, από τους Άγγλους.
Να ευχαριστήσουμε θερμά  τον Πρόεδρο του Τοπικού Παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ, Υποστράτηγο Γεώργιο Γεωργιάδη,  για την βοήθεια που μας παρείχε κατά την επίσκεψη, κυρίως δε για την ανάδειξη του προβλήματος και την έκκληση βοήθειας,  μέσω της εφημερίδος  «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» και των ηλεκτρονικών μέσων, για την πυρόπληκτη  οικογένεια, γιατί διαφορετικά δεν θα το γνωρίζαμε.
Τέλος, ευχόμαστε ως Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος, αλλά και εκ μέρους όλων των μελών του, καλή δύναμη στην οικογένεια και να ξεπεράσουν πολύ γρήγορα τα προβλήματα αποκατάστασης της οικίας τους.
Μόνοι μας κάνουμε τόσο λίγα,  ενώ όλοι μαζί πάρα πολλά. Αυτό πράξαμε ως Τοπικό Συμβούλιο, με την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών της πόλης μας, το Κιλκίς.
Θα κλείσω με τα λόγια του Αισώπου : «Όπου χρειάζονται χέρια, η βοήθεια με τα λόγια δεν έχει κανένα αποτέλεσμα».
                                                                             Ο
                                                          Πρόεδρος του Παραρτήματος  
                                                            Ευάγγελος Μαυρογόνατος
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΧΩΡΙΟ ΑΥΞΕΝΤΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

































ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΤΕΙΝΟΥ ΞΑΝΘΗΣ





 
ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΟΥ
Η ΟΙΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
 

Η ΟΙΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ






ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ