Θέματα Ταυτοτήτων Προαιρετικών Μελών της Ένωσης - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Θέματα Ταυτοτήτων Προαιρετικών Μελών της Ένωσης








Σας κοινοποιούμε την παρακάτω απόφαση, για  , παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Λεπτομέρειες και επεξηγήσεις στο γραφείο του Παραρτήματος τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.  




            ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ υπ’ αρ. 43 της 9ης Νοεμβρίου 2017

            Στην Αθήνα σήμερα την 9η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη, το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. συνεδρίασε στα Γραφεία αυτής, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 18Α, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί θεμάτων της Ε.Α.Α.Σ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ :
Αντγος (ΤΧ) ε.α.
Βασίλειος Ροζής
Πρόεδρος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
Ταξχος (ΠΖ) ε.α.
Δημήτριος Χατσίκας
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
Αντγος (ΠΖ) ε.α.
Μιχαήλ Γουμαλάτσος
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
Υπτγος (ΕΜ) ε.α.
Ιωάννης Δεβούρος
Μέλος Δ.Σ.-Δνων Σύμβουλος
Αστ.Υδντής (ΕΛ.ΑΣ.) ε.α.
Χρήστος Ντούφας
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
Αντγος (ΕΛ.ΑΣ.) ε.α.
Χρήστος Κονταρίδης
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
Σχης (Ο) ε.α.
Γεώργιος Μακρής
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

ΑΠΟΝΤΕΣ:                                      
Υπτγος (ΠΖ) ε.α.
Αριστομένης Κράγκαρης
Αντιπρόεδρος
Ανθλγος (ΑΣ) ε.α.
Κωνσταντίνος Παπαευαγγέλου
Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ
Αντγος (ΠΒ) ε.α.
Βασίλειος Σταθόπουλος
Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ
Αντγος (Δ) ε.α.
Θωμάς Καρανίσας
Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Υπτγος (ΕΜ) ε.α. Ιωάννης Δεβούρος, Μέλος Δ.Σ. και Δνων Σύμβουλος.
Γραμματέας : Σχης (ΕΜ) ε.α. Παναγιώτης Μαρκουτζής.

Διαπιστωθείσης της απαρτίας ο κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης και ο Διευθύνων Σύμβουλος εισηγήθηκε το:

ΘΕΜΑ 08ο: Ε.Α.Α.Σ. - Προτάσεις Τμήματος Μητρώου-Ταυτοτήτων Ε.Α.Α.Σ., για Θέματα Ταυτοτήτων Προαιρετικών Μελών της Ένωσης
           
            Ενημερώνονται τα μέλη του Δ.Σ., ότι το Τμήμα Μητρώου-Ταυτοτήτων Ε.Α.Α.Σ., υπέβαλε εισήγηση με προτάσεις, που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ενώσεως, προκειμένου για την έκδοση των Ταυτοτήτων Προαιρετικών Μελών της Ένωσης και την καταβολή των προβλεπομένων ετησίων συνδρομών τους στην Ε.Α.Α.Σ.

            Παρακάτω σας παρατίθεται η προαναφερθείσα εισήγηση :

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΗΣ 7 ΝΟΕ 2017

            1.         Το Τμήμα Μητρώου της Ε.Α.Α.Σ. εισηγείται τις παρακάτω προτάσεις, προκειμένου να επιλύσει τυχόν προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εγγραφής-ανανέωσης συνδρομής των προαιρετικών Μελών της Ε.Α.Α.Σ. καθώς και την εγγραφή των τακτικών Μελών αυτής, κάθε κατηγορίας :

                        α.         Οι εγγραφές των Προαιρετικών Μελών των εν αποστρατεία αξιωματικών  και ορφανικών οικογενειών, προτείνεται να γίνονται έως την 30 Απριλίου εκάστου έτους. Για αιτήσεις οι οποίες θα κατατίθενται μετά το προαναφερθέν χρονικό όριο, να γίνονται μεν δεκτές, αλλά να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι οι προς έκδοση ταυτότητες θα ισχύουν για το ίδιο έτος και με την καθορισθείσα από την Ε.Α.Α.Σ. ετήσια συνδρομή. Σε περίπτωση διαφωνίας των ενδιαφερομένων, να μεταφέρονται στο επόμενο έτος.
                        β.         Οι ανανεώσεις των Προαιρετικών Μελών και των δύο κατηγοριών, να γίνονται με υπεύθυνη δήλωση ή με αποστολή μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μητρώου (eaasmitroo@gmail.com), από 15 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

                        γ.         Τα Προαιρετικά Μέλη τα οποία δεν καταβάλουν την ετήσια συνδρομή, ή δεν προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ανανέωσης, εντός του προβλεπομένου χρονικού ορίου, να διαγράφονται από Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. (δύνανται να τίθενται προσωρινά στο περιθώριο των καταγραφών του Μητρώου).

                        δ.         Τα Προαιρετικά Μέλη, τα οποία διαμένουν εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και δεν έχουν προσκολληθεί στην Έδρα της Ε.Α.Α.Σ. με Απόφαση του Δ.Σ. αυτής :

                                    (1)       Να παρακολουθούνται από τα κατά τόπους ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και η ανανέωσή τους να υλοποιείται με συγκεντρωτική κατάσταση, η οποία θα αποστέλλεται εγγράφως ή ηλεκτρονικά στο Τμήμα Μητρώου, από 15 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

                                    (2)       Οι εγγραφές των Τακτικών Μελών ορφανικής οικογένειας (σύζυγοι ή τέκνα θανόντων αξιωματικών καθώς και αξιωματικοί προερχόμενοι από ΕΛ.ΑΣ.), θα υλοποιούνται  έξι φορές το χρόνο συγκεντρωτικά, ήτοι μία ανά δίμηνο.

                        ε.         Είναι αναγκαίο να εξεταστεί το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύος των ετησίων ταυτοτήτων των Προαιρετικών Μελών, για διάστημα δύο μηνών, μετά το τέλος εκάστου έτους και να αναγράφεται αυτό επί των ταυτοτήτων, για τους παρακάτω λόγους :

                                    (1)       Το λειτουργικό σύστημα των ταυτοτήτων, είναι προσανατολισμένο να καταγράφει ως χρόνο ισχύος της ταυτότητας, την ημερομηνία που εγκρίνεται, ήτοι την στιγμή της επίθεσης τελευταίας υπογραφής από τον πρόεδρο Ε.Α.Α.Σ. Επομένως, για κάθε έτος, δεν μπορεί να εκδοθεί ταυτότητα πριν την έναρξη αυτού.

                                    (2)       Εξαιτίας του παραπάνω λόγου, δημιουργείται όγκος εργασίας για τον οποίο, διαπιστωμένα, απαιτείται χρόνος ενασχόλησης τουλάχιστον 45 ημερών, ήτοι το πρώτο δίμηνο εκάστου. Για το παραπάνω διάστημα του  έτους,  το τμήμα μητρώου ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την προώθηση προς έγκριση των ταυτοτήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας στα αρμόδια όργανα της Ε.Α.Α.Σ., την εκτύπωση των ταυτοτήτων και την αποστολή τους στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.    

                        στ.       Να εξετασθεί η πιθανότητα, οι ταυτότητες να έχουν έως πενταετή ισχύ, μετά από επιθυμία των ενδιαφερομένων, βάσει υπευθύνων δηλώσεών τους. Για να επιτευχθεί το παραπάνω, εκτιμάται ότι απαιτείται συνεργασία και μελέτη από την εταιρεία που υποστηρίζει το λογισμικό του Μητρώου Ταυτοτήτων. Η υλοποίηση της αν λόγω πρότασης, εκτιμάται ότι θα αποφέρει :

                                    (1)       Οικονομία στην Ε.Α.Α.Σ., καθώς θα ελαττωθεί ο αριθμός εκδιδομένων ταυτοτήτων, επομένως οικονομία στα υλικά εκτυπώσεων (χαρτί εκτύπωσης, μελάνι εκτυπωτή, διαφάνειες, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ). 

                                    (2)       Κέρδος χρόνου στο Τμήμα Μητρώου και κατ’ επέκταση μείωση του χρόνου έκδοσης ταυτοτήτων των Τακτικών Μελών της Ε.Α.Α.Σ.

                                    (3)       Αποφυγή ταλαιπωρίας των Μελών, καθόσον θα μειωθεί η αναγκαιότητα προσέλευσής τους στην Ε.Α.Α.Σ., ιδίως των υπερηλίκων ατόμων.

                        ζ.         Η συνδρομή των Προαιρετικών Μελών, ανάλογα με την επιθυμία του ενδιαφερόμενου να καταβάλλεται είτε σε τραπεζικό λογαριασμό (επιδίωξη να είναι η προτεραιότητα, για λόγους ευχερέστερης παρακολούθησής της από το λογιστήριο της Ε.Α.Α.Σ.), είτε στην Έδρα ή το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, όπως παρακάτω :
                                    (1)       Του Νομού Αττικής, καθώς των προσκολληθέντων στην Έδρα, στον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Τ.Ε. της Έδρας.

                                    (2)       Των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ, στον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό Ε.Τ.Ε., του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ που τα παρακολουθεί.

                        η.         Η καταβολή της συνδρομής να γίνεται από το Προαιρετικό Μέλος, μετά την ενημέρωσή του ότι εκδόθηκε η ταυτότητά του και φυσικά πριν την παραλαβή της. Έχει διαπιστωθεί σε αρκετές περιπτώσεις, η συνδρομή να καταβάλλεται πριν την έκδοση της ταυτότητας και ακόμη χειρότερα, πριν την έγκρισή του ως Προαιρετικό Μέλος, από το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. Αυτό έχει ως συνέπεια την δυσλειτουργία, έως και επιπλοκή των εργασιών των εμπλεκομένων τμημάτων της Ε.Α.Α.Σ. (Μητρώο Ταυτοτήτων, Λογιστήριο, Διαχείριση Χρηματικού και ΓΟΕ της Ε.Α.Α.Σ.

                        θ.         Η εξέταση της καταβολής ενός παραβόλου, της τάξεως των 3 έως 5 ευρώ, για την επανέκδοση της ταυτότητας, μόνο για τις περιπτώσεις απώλειας ή φθοράς (όχι για λόγους κλοπής). Το τελευταίο διάστημα, έχει πάρει μεγάλη έκταση το φαινόμενο της απώλειας της ταυτότητας της Ε.Α.Α.Σ., με αποτέλεσμα να εκτυπώνονται μηνιαιώς 20-30 ταυτότητες, γεγονός που επιφέρει σχετικό κόστος για την υπηρεσία.

            2.         Το Τμήμα Μητρώου της Ε.Α.Α.Σ. έχει την άποψη ότι οι Αποφάσεις που θα ληφθούν στην παραπάνω εισήγηση, θα πρέπει να κοινοποιηθούν, αφενός σε όλα τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Ε.Α.Α.Σ., για γνώση και εφαρμογή των εμπλεκομένων οργάνων τους και αφετέρου, στην Εθνική Ηχώ και στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ., ώστε να λάβουν γνώση όσοι προτίθενται να ενδιαφερθούν μελλοντικά.


-ΤΟ-

Τμήμα Μητρώου-Ταυτοτήτων Ε.Α.Α.Σ.



Θωμάς Σπύρου

Αλχίας (ΤΘ)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

            Μετά από τα παραπάνω, εισηγούμαι τη συγκρότηση επιτροπής η οποία αφού μελετήσει τις υποβληθείσες προτάσεις, να υποβάλει σχετική εισήγηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2017.

Το Δ.Σ. κατόπιν διαλογικής συζητήσεως επί του θέματος

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα
            α.         Την έγκριση των προτάσεων του Γραφείου Μητρώου-Ταυτοτήτων, 1α έως δ, σχετικά με τα δεδομένα καταγραφών ή ανανεώσεων των Προαιρετικών Μελών της Ε.Α.Α.Σ., όπως περιγράφονται στην παραπάνω εισήγηση και η πιστή εφαρμογή τους από την Έδρα και τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.

            β.         Την παράταση της ισχύος των ετησίων ταυτοτήτων, κατά το δίμηνο Ιαν-Φεβ του επομένου έτους.

            γ.         Την έγκριση έκδοσης ταυτοτήτων, με διάρκεια έως και πέντε έτη, μετά από επιθυμία των ενδιαφερομένων, βάσει υπευθύνων δηλώσεών τους.

            δ.         Την έγκριση καταβολής της συνδρομής των Προαιρετικών Μελών, αναλόγως επιθυμίας τους, είτε :

                        (1)       Σε τραπεζικό λογαριασμό (επιδίωξη να είναι η προτεραιότητα, για λόγους ευχερέστερης παρακολούθησής της από το λογιστήριο της Ε.Α.Α.Σ.), της Έδρας ή του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ, όπως παρακάτω :
                                    (α)       Του Νομού Αττικής, καθώς των προσκολληθέντων στην Έδρα, στον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Τ.Ε. της Έδρας.

                                    (β)       Των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ, στον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό Ε.Τ.Ε., του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ που τα παρακολουθεί.
            ε.         Την έγκριση καταβολής της συνδρομής του Προαιρετικού Μέλους, μετά την ενημέρωσή του ότι εκδόθηκε η ταυτότητά του και φυσικά πριν την παραλαβή της.

            στ.       Την μη έγκριση της καταβολής παραβόλου, για την επανέκδοση της ταυτότητας, για τις περιπτώσεις απώλειας, φθοράς ή κλοπής.

            ζ.         Την έγκριση της μείωσης της ετήσιας συνδρομής των προαιρετικών Μελών της Ε.Α.Α.Σ.   

            η.         Τον καθορισμό της ετήσιας συνδρομής των προαιρετικών Μελών της Ε.Α.Α.Σ., για το έτος 2018, όπως παρακάτω :

                        (1)       Για τα προαιρετικά Μέλη αποστράτων Αξκων : 15 €.
                        (2)       Για τα μέλη ορφανικών οικογενειών : 10 €.

            θ.         Την έγκριση ενημέρωσης των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ της Ε.Α.Α.Σ., διά της παρούσης Αποφάσεως του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ., για πιστή εφαρμογή των Αποφασισθέντων.

Για την ακρίβεια των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν και υπογράφηκε όπως παρακάτω:


-Ο-
-Ο-
Διευθύνων Σύμβουλος
Πρόεδρος



Ιωάννης Δεβούρος
Βασίλειος Ροζής
Υπτγος (ΕΜ) ε.α.
Αντγος (ΤΧ) ε.α.


ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Ταξχος (ΠΖ) ε.α.  Δημήτριος Χατσίκας
Αντγος (ΕΛ.ΑΣ.) ε.α. Χρήστος Κονταρίδης
Αντγος (ΠΖ) ε.α. Μιχαήλ Γουμαλάτσος
Σχης(Ο) ε.α. Γεώργιος Μακρής
Αστ. Υδντής (ΕΛ.ΑΣ.) ε.α. Χρήστος  Ντούφας




 Ακριβές Αντίγραφο







Σχης (ΕΜ) ε.α. Παναγιώτης Μαρκουτζής

Γραμματέας Συμβουλίου Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ