ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

                                                          

                         


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 

            Εορτασμός ¨Κουρμπάνι 2024¨ από τον Λαογραφικό Σύλλογο Γουμένισσας ¨Άγιος Τρύφων¨ .

 

 Την Πέμπτη 01 Φεβ 2024 ο Λαογραφικός Σύλλογος Γουμένισσας "Άγιος Τρύφων", στον οποίο Πρόεδρος είναι το μέλος του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Ν. Κιλκίς  Λγός ε.α Τάτσης Αστέριος, οργάνωσε την εκδήλωση ¨Κουρμπάνι 2024¨, για τον εορτασμό του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών. 

 

Αρχικά πραγματοποιήθηκε δέηση στον ομόνυμο ναό του Αγίου και στη συνέχεια το παραδοσιακό έθιμο ¨Κουρμπάνι¨, στο οποίο διαβάζονται από τον ιερέα τα ¨εδέσματα¨ και ακολουθούν τα παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, συνοδευόμενα από άφθονο και εξαιρετικό τοπικό κρασί, για το οποίο είναι ξακουστή η επαρχία Παιονίας και ειδικά η Γουμένισσα. 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ ν. Κιλκίς κ. Παππάς Πέτρος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Σιωνίδης Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Βεργίδης Ανδρέας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παπουλίδης Σταμάτης, μέλη του ΔΣ του Δήμου Παιονίας, πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.


             Από το Παράρτημα της ςςςΕ.Α.Α.Σ. στο Ν. Κιλκίς προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ο πρόεδρος του Παραρτήματος Υπτγος ε.α. Τσερτσίδης Σπυρίδων με 5μελή ομάδα αξκών.

 

 

Εκδηλώσεις  Εφορίας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κιλκίς την 6 και 15 Φεβ 2024

 

            Την Τρίτη 06 Φεβ 2024 η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κιλκίς και αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας Δρ. Γεωργία Στρατούλη παρουσίασε με τους συνεργάτες της στο Κιλκίς τον Συλλογικό Τόμο «Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς. Από τα χαρακώματα των μαχών… στα σκάμματα των ανασκαφών», στον οποίο τα πελεμικά χαρακώματα συναντούν κατάλοιπα αρχαίων οικιστικών συνόλων και ταφικών μνημείων. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και εκπρόσωποι φορέων του Νομού Κιλκίς. Από το Παράρτημα της Ε.Α.Α.Σ. στον Ν. Κιλκίς συμμετείχαν ο πρόεδρος Υπτγος ε.α. Τσερτσίδης Σπυρίδων με ομάδα μελών του Παραρτήματος Ν. Κιλκίς.

            Την Πέμπτη 15 Φεβ 2024 η ΕΦΑ Κιλκίς σε συνεργασία με το Αρχαιλογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσίασαν από κοινού, στο φουαγιέ του Μουσείου στη Θεσσαλονίκη, την περιοδική αρχαιολογική έκθεση με τίτλο «Μητρόπολις Μορρυλίων» στην οποία παρουσιάστηκαν 135 εκθέματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης Μόρρυλο της αρχαίας Κρηστωνίας τουλάχιστον από τον 4ο αι. π.χ. πλησίον της πόλης του Κιλκίς Στη εγκαίνια της έκθεσης προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, ενώ από Παράρτημα της Ε.Α.Α.Σ. του Ν. Κιλκίς συμμετείχαν οι Υπτγος ε.α. Ιωαννίδης Αριστείδης, Υπτγος ε.α Χατζηγεωργίου Θεόφιλος και ο Τχης ε.α. Πετκανόπουλος Τριαντάφυλλος, μέλη της Ομάδας Δημοσίων Σχέσεων του Παραρτήματος για τη Θεσσαλονίκη.

 

                       

           

            Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Επέτειο των 75 χρόνων από τη Μάχη της Φλώρινας στις 12 Φεβ 1949.

            Την Κυριακή 11 Φεβ 2024 ο πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ./ Παράρτημα Ν. Κιλκίς Υπτγος ε.α. Τσερτσίδης Σπυρίδων και ο πρώην πρόεδρος Ανχης ε.α. Μαυρογόνατος Ευάγγελος μετέβησαν στην Φλώρινα, προσκεκλημένοι του Προέδρου Ε.Α.Α.Σ./Παράρτημα Ν. Φλώρινας Ταξχου ε.α. Ντάτου Ιωάννη και  συμμετείχαν στο Θρησκευτικό Μνημόσυνο υπέρ Αναπάυσεως των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων για την Ελευθερία της Πατρίδας στη Μάχη της Φλώρινας την 12η Φεβ 1949. 

 

  Αρχικά πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, Επιμνημόσυνη Δέηση και Προσκλητήριο Πεσόντων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Δεβούρου Ιωάννη και η κατάθεση στεφάνων, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο χωριό Πρώτη όπου τελέστηκε  Επιμνημόσυνη Δέηση, Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας  της Κοινότητας.

 

 

            Ενημερωτική Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής κ Κιλκισίου την 19 Φεβρουαρίου 2024


            Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στις 10:30 ο Πρόεδρος Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ./Παράρτημα Ν. Κιλκίς Υπτγος ε.α Τσερτσίδης Σπυρίδων μαζί με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Παραρτήματος για τον Ν. Κιλκίς Ταξχο ε.α. Αραμπατζή Νικόλαο, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν σε Ενημερωτική Εκδήλωση της Ι.Μ. Πολυανής κ Κιλκισίου. Η εκδήλωση είχε ως σκοπό τον προγραμματισμό και σχεδιασμό των επετειακών εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής κ Κιλκισίου.  

            Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου έγινε αποδεκτή η πρόταση του Τ.Σ. του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ. του Ν. Κιλκίς και καθορίστηκε η πραγματοποίηση μια ημερήσιας εκδήλωσης την 24η Οκτωβρίου 2024 με μέριμνα του Παραρτήματος στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση (Οργάνωση, ομιλητές, πρόγραμμα, κ.ά) θα κοινοποιηθούν έγκαιρα. 

 

 


 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ