Μη διάθεση του Πολεμικού Μουσείου για τη πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα « Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική», - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Μη διάθεση του Πολεμικού Μουσείου για τη πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα « Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική»,

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


Προσωπικός σχολιασμός και ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΑΑΣ, για τη μη διάθεση του Πολεμικού Μουσείου για τη πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα « Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική», επί της απάντησης του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ερωτώντες Βουλευτές για το υπόψη θέμα.
Εγένετο…ΘΑΥΜΑ!!!
«Θαύμα, θαύμα»… αυτό είναι το επιφώνημα όλων όσων αναρωτιούνται γιατί ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για τις 19 Ιανουαρίου 2019 εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο , με θέμα « Μακεδονία μία και Ελληνική» που διοργάνωναν οι ΕΑΑ (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), το International Hellenic Association (IHA), υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, και «επιτέλους» η δεύτερη σκέψη τους. πως μάθαμε τον υπαίτιο.
Είκοσι δύο (22) ημέρες ..μετά την ακύρωση της εκδήλωσης, λόγω μη διάθεσης του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Καποδίστριας» από το Πολεμικό Μουσείο και ενώ για το υπόψη θέμα ασχολήθηκαν εκτενέστατα όλα τα ΜΜΕ ( τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος κ.α.), καθώς και τη σφοδρή αντίδραση της συνδιοργανώτριας ΕΑΑΣ και του Πρόεδρου της, με κάθε πρόσφορο τρόπο, ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης ανακάλυψε και αποκάλυψε τον υπαίτιο της ματαίωσης της εκδήλωσης.
Ιδού λοιπόν ο υπαίτιος για τη ματαίωση της εκδήλωσης , « η ΕΑΑΣ» κατά τον κ. Υπουργό.
Περισσότερα στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΑΑΣ. Εκείνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι η πλήρης διάψευση των αναγραφόμενων από το κ. Υπουργό και να παραθέσω τα παρακάτω πραγματικά περιστατικά:
- Ως Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, τη παραμονή της εκδήλωσης δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο του δύο (2 ) τηλεφωνήματα από το Πολεμικό Μουσείο. Το πρώτο τις μεσημβρινές ώρες, όπου πληροφορήθηκα για πρόβλημα διάθεσης του αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου και το δεύτερο τηλέφωνο τις απογευματινές ώρες για την οριστική απόφαση, περί μη διάθεσης, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις.
- Ευτυχώς που η προηγμένη τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας επιτρέπει να γνωρίζουμε, πότε ποιος πήρε και ποιόν και τα στοιχεία …υπάρχουν.
- Υπήρξε και τρίτο τηλεφώνημα που δέχθηκα από μετά τη ματαίωση της εκδήλωσης, από άλλο παράγοντα, τα στοιχεία … πάλι υπάρχουν, αλλά δεν κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ επί του παρόντος. Όλα στην ώρα τους...
- Τα όποια συμπεράσματα … δικά σας.
Ως Έλλην στρατιωτικός που υπηρέτησα τη Πατρίδα επί τέσσερις δεκαετίες, γαλουχήθηκα, εκπαιδεύτηκα και πορεύτηκα με το « Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» και πως ¨ η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική¨, εκφράζω τη πλήρη την αγανάκτηση μου, για μια ακόμη φορά για την ματαίωση της εκδήλωσης, αλλά και για την απάντηση του κ. Υπουργού στους ερωτώντας κ. Βουλευτές. Προσωπικά δε λυπάμαι και θλίβομαι για τα αναγραφόμενα σε αυτή. Ειλικρινά θλίβομαι και λυπάται για τη ματαίωσης της εκδήλωσης αλλά και για όλα όσα προηγήθηκαν και επακολούθησαν μετά από αυτό το γεγονός.
Τέλος, αφού λοιπόν κατά το κ. Υπουργό η ΕΑΑΣ «…ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης», στο αμέσως ΔΣ/ΕΑΑΣ θα υποβάλω πρόταση όπως η Ένωση επανέλθει επί του θέματος, αιτούμενη εκ νέου τη διάθεση του Πολεμικού Μουσείου, για την πραγματοποίηση της υπόψη εκδήλωσης. Ευελπιστώ αυτή τη φορά το αίτημα μας να γίνει δεκτό, αλλά σε κάθε περίπτωση η εκδήλωση θα γίνει...και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις. Είναι καθήκον στην ιστορία και σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.
« ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΑΑΣ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 13
Αθήνα,26 Φεβρουαρίου 2019
Είκοσι δύο (22) ημέρες μετά την ακύρωση της εκδήλωσης, λόγω μη διάθεσης του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Καποδίστριας» από το Πολεμικό Μουσείο (ΠΜ) και ενώ για το υπόψη θέμα ασχολήθηκαν εκτενέστατα όλα τα ΜΜΕ ,καθώς και τη σφοδρή αντίδραση της συνδιοργανώτριας ΕΑΑΣ με κάθε πρόσφορο τρόπο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης , προφανώς λόγω μη ορθής πληροφόρησης του από τους υπευθύνους του ΠΜ, με έγγραφό του προς τη Βουλή των Ελλήνων , με ημερομηνία 19 Φεβ. 2019 , σε απάντηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν δύο (2) βουλευτές, με θέμα «Απαγόρευση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών» , όπου μεταξύ των άλλων αναγράφει: «… σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου…….. σε επικοινωνία που ακολούθησε μεταξύ της ΕΑΑΣ και του Μουσείου την παραμονή της εκδήλωσης, λόγω της επικαιρότητας και της γενικότερης έκτασης του θέματος, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, τόσο ως προς τους συμμετέχοντες όσο και ως προς το προσωπικό και τα εκθέματα του Μουσείου. Για το λόγο αυτό η ΕΑΑΣ ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης».
Η Ένωση σεβόμενη το θεσμικό και μόνο ρόλο του κ. Υπουργού και τη διαφύλαξη του κύρους του ως πολιτικού προϊστάμενου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ,δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο τα παρακάτω:
- Η ΕΑΑΣ με έγγραφό της με ημερομηνία 10 Ιαν. 2019, αιτήθηκε τη διάθεση του αμφιθεάτρου για την υλοποίηση της υπόψη εκδήλωσης.
- Συμμετείχε ως συνδιοργανώτρια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ,για την απρόσκοπτη και επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.
- Ποτέ με δική της πρωτοβουλία δεν επικοινώνησε για το υπόψη θέμα, με το Πολεμικό Μουσείο.
- Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, την παραμονή της εκδήλωσης, δέχθηκε δύο (2 ) τηλεφωνήματα από εκπρόσωπο του Π Μ. Το πρώτο τις μεσημβρινές ώρες, όπου πληροφορήθηκε για πρόβλημα διάθεσης του αμφιθεάτρου του Π Μ και το δεύτερο τις απογευματινές ώρες , με το οποίο του έγινε γνωστή η οριστική απόφαση περί μη διάθεσης, χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις .
Η ΕΑΑΣ εκφράζει την έκπληξη και απορία της, για μια ακόμη φορά, για τη ματαίωση της εκδήλωσης, αλλά και για την απάντηση του κ. Υπουργού στους ερωτώντες Βουλευτές και λυπάται για τα αναγραφόμενα σε αυτή.
Η ΕΑΑΣ αναπτύσσει ήδη πρωτοβουλίες για πραγματοποίηση της υπόψη εκδηλώσεως ,σε χρόνο και τόπο που θα καθορισθεί , με τους ίδιους συντελεστές, εάν και εφόσον το επιθυμούν, καθώς και πιθανή πρόσκληση νέων για συμμετοχή.
Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ
Ο Πρόεδρος
Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ