- Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα - ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Hot

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

- Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

 Ε.Α.Α.Σ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

 

 

            Υποδοχή της "Φλόγας της Αγάπης", της 21ης  Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της ΠΟΣΕΑ, από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς και Βράβευση Εθελοντών Αιμοδοτών Κιλκίς

 

Στις 19 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η υποδοχή της "Φλόγας της Αγάπης", της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της ΠΟΣΕΑ, από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς, η οποία κατέληξε στο Δημαρχείο Κιλκίς. Στη συνέχεια στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου έγινε η βράβευση 55 Κιλκισιωτών - Εθελοντών Αιμοδοτών για την προσφορά τους, με το μετάλλιο του Υπουργείου Υγείας. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, ως καλεσμένοι του Γενικού Γραμματέα του  Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας κιλκισιώτη κ. Θεολόγη Ζώτου, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας Sayah Abdelmalek (Αλγερία), καθώς και άλλοι αξιωματούχοι του Οργανισμού. Από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Κιλκίς συμμετείχε, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ταξχος ε.α. Τσερτσίδης Σπυρίδων, ο οποίος βράβευσε 2 εθελοντές αιμοδότες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-   Εκδήλωση μνήμης για τα Μαρτυρικά Χωριά Κλειστό. Αμπελόφυτο και Κυδωνιά,  82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα.

   Στις 21 Οκωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο νεκρών σε μια λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Μνημείο Πεσόντων (8ο χιλ  χ. Ελληνικό – χ. Ποντοκερασιάς) για τα θύματα στα Μαρτυρικά Χωριά  Κλειστό, Αμπελόφυτο και Κυδωνιά, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Οκτώβριο 1941.

   Στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς για 2η συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχαν και κατέθεσαν στεφάνι, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς κ. Γεωργαντάς Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Κυριακίδης Δημήτριος, οι πρόεδροι των χωριών Ελληνικού και Ποντικερασιάς, αντιπρόσωποι της 71ης Α/Μ ΤΑΞ κα της Α.Δ. Κιλκίς, ο Δκτής της Π.Υ Κιλκίς, ο πρόεδρος της Εθνικής Αντίστασης Κιλκίς και το μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς κ. Ηλιάδης Γεώργιος, ο οποίος εκφώνησε επίκαιρη ομιλία. Από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Κιλκίς. συμμετείχε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ταξχος ε.α. Τσερτσίδης Σπυρίδων, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων.

 

 

 

 

 

 


 Στις 22 Οκτωβρίου 2023 για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα τελέστηκαν αρχικά η επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Μ. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής κ Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου και στη συνέχεια το τρισάγιο και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς.  Από το Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Κιλκίς στην εκδήλωση συμμετείχε και κατέθεσε στεφάνι το μέλος του Τ.Σ. του Παραρτήματος Κιλκίς, Σχης ε.α. Τύμπος Κων/νος

 

-   Εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η Επέτειο Απελευθέρωσης της Παιονίας.

   Στις 23 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στη Γουμένισσα Κιλκίς οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η Επέτειο Απελευθέρωσης της Παιονίας. Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως κ Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, πραγματοποιήθηκαν η επίσημη δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό του Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας και η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Μακεδονομάχων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση μαθητών κ πολιτιστικών Συλλόγων. Από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Κιλκίς συμμετείχαν ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ταξχος ε.α. Τσερτσίδης Σπυρίδων, ο Λγός ε.α. Τάτσης Αστέριος πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας  Γουμένισσας, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων, καθώς και μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ ν. Κιλκίς από την Παιονία.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ